Kolikrát chtěly děti vařit společně s vámi a vy jste neměli dost času, trpělivosti nebo odvahy? S multifunkčními troubami MORA nové generace se do společného dobrodružství v kuchyni můžete pustit bez obav! Ideální příležitostí jsou Velikonoce a příprava některé z tradičních velikonočních specialit. Beránek z kynutého, třeného či piškotového těsta, sladký mazanec, jehněčí nebo skopová pečeně, nádivka s mladými kopřivami… Anebo vyzkoušejte pro začátek něco úplně jednoduchého – jidášky.
Stačí z vlažného mléka, droždí a cukru vyrobit kvásek, až vzejde přidat rozpuštěné máslo, žloutky, mouku s trochou soli a pořádně vypracovat těsto. Čekání na vykynutí těsta můžete dětem zkrátit vyprávěním, jak vlastně tradice pečení velikonočních jidášků vznikla – coby připomínka Jidášovy zrady. A pak už na pomoučeném vále z válečků těsta společně tvořte uzly, spirály, šneky nebo třeba jednoduché ptáčky, kteří přivítají jaro – to bude děti zaručeně bavit! Nakonec na plechu potřete rozmíchaným bílkem, nechte ještě chvíli kynout a vložte do multifunkční trouby MORA nové generace. Klidně tři plechy najednou! Nové trouby MORA totiž zvládají pečení na několika úrovních zároveň, aniž by došlo k mísení vůní a chutí. Pečení při 180°C trvá přibližně dvacet minut – podle velikosti jidášků.
Vestavné multifunkční trouby MORA nové generace zvládnou dokonale upéci nejen dobroty z velikonočního menu. Zavařování, grilování, rychloohřev, rozmrazování, předehřívání, výroba domácího jogurtu… K dispozici je až 15 využitelných funkcí, nastavíte je snadno prostřednictvím velkého přehledného dotykového displeje. Jemným dotykem jednoduše navolíte program pečení, zvolíte některý z přednastavených receptů anebo vložíte do paměti trouby vlastní! Příští rok tak už nemusíte dlouze hledat recept na povedené jidášky, trouba MORA si jej zapamatuje za vás. Díky speciálnímu ochlazovacímu systému a trojitému zasklení trouby s reflexní vrstvou nehrozí dětem žádné nebezpečí, dvířka trouby totiž zůstávají chladná.
Než se s dětmi pustíte do pečení, neuškodí si připomenout několik užitečných rad pro dokonalý výsledek – ještě víc jich najdete v Poradně. Například pokud chcete zjistit, zda je těsto už propečené, před dokončením zapíchněte dřevěnou špejli do nejvyššího místa jidášků, když zůstane čistá, je hotovo. Jsou-li jidášky příliš suché, příště zvolte teplotu o 10°C vyšší a zkraťte dobu pečení, popřípadě je pokapejte šťávou z ovoce nebo ještě horké potřete medem.
Jidášky servírujte v proutěném košíku nebo na elegantním dřevěném podnosu.
Dobrou chuť!