Ingredience
Postup
Batáty promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, pepřem a solí v misce, přesuňte je na plech a pečte do změknutí při 180°C, asi 10 minut.
Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě 10 minut vzejít, až začne pěnit.
Cibuli, 125 ml olivového oleje, mléko, prošlehaná vejce, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a batáty.
Vymažte formu, přesuňte do ní těsto a dejte péct přibližně na hodinu. Vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený.
Po upečení nechte 10 minut lehce prochladnout ve formě. Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.