![/data/images/recepty/motives/697/70/bavorske-vdolecky-mora.webp](/data/images/recepty/motives/697/70/bavorske-vdolecky-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingredience
Postup
Nejprve si z připravených surovin připravte kvásek. Do vyšší nádoby rozdrobte čerstvé droždí. Zalijte ho vlažným mlékem (100 ml) a přidejte k němu lžíci cukru a lžíci mouky. Metličkou promíchejte a přikryjte utěrkou. Nechte kvásek na teplém místě kynout. Bude to trvat 20–30 minut.
Do větší mísy nasypte odměřenou polohrubou mouku se lžičkou soli a zbylým cukrem. Promíchejte. Přidejte kvásek, zbylé mléko (150 ml), vejce, žloutek, povolené máslo a rum. Těsto dobře zpracujte a dejte ho kynout na teplé místo. Těsto bude pod utěrkou kynout přibližně hodinu.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-kynuti-ve-vyhrate-troube.460x340.fit.q100.webp)
Vykynuté těsto si rozválejte na tloušťku 1,5 cm. Vykrajujte kolečka ideálně o průměru 8 cm. Do vykrojeného kolečka můžete udělat důlek. Tato strana se bude smažit první. Později se vám bude důlek hodit pro plnění povidly.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-vykrajovani.460x340.fit.q100.webp)
Vdolečky smažte v rozpáleném oleji z obou stran. Při smažení je pánev ideálně přikrytá pokličkou.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-peceni-v-oleji.460x340.fit.q100.webp)
Usmažené vdolečky nechte vychladnout na ubrousku na mřížce. Před podáváním naplňte vdolečky povidly a nezapomeňte na tvarohovou čepici.
![](/data/images/recepty/postup/Bavorske-vdolky-schnuti-na-mrizce.460x340.fit.q100.webp)