Ingredience
Postup
Máslo o pokojové teplotě si s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Poté do pěny pomalu zašlehávejte postupně žloutky. Rozinky si zalijte rumem a nechte je chvíli odležet.
V míse si smíchejte nadrobno nakrájené sušené švestky, meruňky, nadrobno nasekanou směs ořechů, odleželé rozinky a špaldovou mouku. Vše důkladně promíchejte a do hotové směsi zapracujte vyšlehané žloutky s máslem a cukrem.
Bílky si vyšlehejte do hustého sněhu a po částech jej opatrně zapracujte do připravené směsi.
Jakmile máte vše smíchané, formu si vyložte pečícím papírem a dejte do ní připravené těsto.
Formu dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chlebík 50 minut. Poté, co je chlebíček upečen, vyklopte jej na mřížku a sundej z něj pečící papír. Chlebík nechte důkladně vychladnout.
Vychladlý chlebíček si dejte na mřížku a pod něj pečící plech. Rozpusťte si čokoládu a polijte s ní celý chlebík. Na rozpuštěnou čokoládu nasypte rozmixované ořechy a nechte čokoládu na chlebíku s ořechy ztuhnout.