Brokolicový krém se smetanou

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
10
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Jemná smetanová polévka z brokolice příjemně chutná i v horkém počasí. Brokolicový krém je navíc velmi výživný a sytý, můžete tedy polévku podávat i jako lehký oběd.

POSTUP

  1. Brokolici nakrájejte včetně růžiček i košťálu. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  2. V hrnci na másle zpěňte cibulky s česnekem. Přidejte k nim pokrájený košťál i brambory a krátce osmahněte.
  3. Do hrnce přidejte růžičky brokolice, zalijte vodou, osolte a přidejte všechno koření.
  4. Polévku vařte 25 minut do změknutí brokolice i brambor.
  5. Na závěr polévku rozmixujte a zjemněte ji smetanou.
  6. Pokud by brokolicový krém nebyl dost hustý, zahustěte ho jíškou z hladké mouky.
  7. Brokolicový krém podávejte s osmahnutým toastovým chlebem.

Připravte si velký, 3l hrnec.

1 kg brokolice očistěte a nakrájejte včetně růžiček i košťálu. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

V hrnci na másle zpěňte pokrájené cibulky s česnekem. K osmahnuté cibulce a česneku přidejte pokrájený košťál i brambory a krátce osmahněte.

Do hrnce přidejte růžičky brokolice, zalijte vodou, osolte a přidejte oregano a sušenou bazalku.

Polévku vařte 25 minut do změknutí brokolice i brambor.

Uvařenou polévku rozmixujte do hladkého krému a zjemněte ji 33% smetanou.

Pokud by pro vás brokolicový krém nebyl dost hustý, zahustěte ho jíškou z hladké mouky.

Brokolicový krém podávejte s osmahnutým toastovým chlebem.

Tipy a rady na závěr

Zkuste z toastového chleba vykrajovátky vykrájet libovolné tvary a ty dozlatova osmahněte na pánvi na másle. Na polévce se budou křupavé topinkové toasty libovolných tvarů při podávání vyjímat.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu