Ingredience
Postup
Červenou řepu zakápněte oliovým olejem, osolte a opepřete. Řepu zabalte do dostatečně velkého obdélníku alobalu a pečte ve vyhřáté troubě na 200-250°C cca hodinu, až je řepa měkká.
Upečenou červenou řepu nechejte úplně vychladnout. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky (carpaccio).
Rukolu omyjte, osušte a vysypejte do mísy. Dochuťte zálivkou z olivového oleje, octa, soli a pepře.
Připravte si velký talíř. Dokola naskládejte plátky pečené červené řepy. Lehce je osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Doprostřed dejte ochucenou rukolu a na ni naskládejte plátky kozího sýra. Skvělou přílohou je křupavý toast.
Výborná a lahodná je také druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte lehce máslem a naskládejte na ně tenké plátky kozího sýra. Dejte zapéct pod gril do křupava.
Na talíř připravte stejný salát - ochucenou rukolu, ochucené plátky upečené červené řepy. Z křupavého chleba se zapečeným kozím sýrem nakrájejte proužky nebo kostičky a ty naskládejte nahoru.