Ingredience
Na marinádu
Na omáčku
Na restování
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky nebo ideálně na nudličky a naložte je do marinády, kterou jste připravili jen ze světlé sójové omáčky, rýžového vína a škrobové moučky. Kuřecí prsní řízky nechte naložené alespoň 30 minut, ale ideálně je nakládejte přes noc.
V rendlíku jednoduše smíchejte všechny suroviny na omáčku. Rendlík postavte na varnou desku a omáčku za stálého míchání vařte na středním stupni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Čím déle budete omáčku vařit, tím tmavší bude díky procesu karamelizace cukru.
Ve velké wok pánvi rozehřejte olivový olej. Do pánve přidejte marinované kuřecí kousky a osmažte je dozlatova ze všech stran. Smažte spíše zprudka.
Do pánve přidejte česnek, pepř a chilli se zázvorem a dobře promíchejte. Dále již vše v pánvi smažte spíše zprudka a krátce. Přidejte obě papriky nakrájené na kousky, promíchejte a smažte krátce. Papriky chceme v receptu křupavé!
Wok pánev zalijte připravenou omáčkou a vše vařte do propojení ingrediencí. Maximálně 3 minutky.
V posledním kroku vhoďte do pánve na kousky pokrájené jarní cibulky a arašídy, které jste si bokem opražili na pánvi.
Vaše čínské kuřecí kung pao je hotové a vhodné k okamžitému podávání. Přejeme vám dobrou chuť! Čínské kuřecí kung pao nejlépe chutná s jasmínovou rýží uvařenou doměkka.