Čínské kuřecí kung pao

Kdo by neměl rád provoněné pokrmy čínské kuchyně. Jednoduchým a rychlým pokrmem je čínské kuřecí kung pao, kde nechybějí chilli papričky ani křupavé opražené arašídy.

6 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na marinádu

Na omáčku

Na restování

Postup

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky nebo ideálně na nudličky a naložte je do marinády, kterou jste připravili jen ze světlé sójové omáčky, rýžového vína a škrobové moučky. Kuřecí prsní řízky nechte naložené alespoň 30 minut, ale ideálně je nakládejte přes noc.

V rendlíku jednoduše smíchejte všechny suroviny na omáčku. Rendlík postavte na varnou desku a omáčku za stálého míchání vařte na středním stupni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Čím déle budete omáčku vařit, tím tmavší bude díky procesu karamelizace cukru.

Ve velké wok pánvi rozehřejte olivový olej. Do pánve přidejte marinované kuřecí kousky a osmažte je dozlatova ze všech stran. Smažte spíše zprudka.

Do pánve přidejte česnek, pepř a chilli se zázvorem a dobře promíchejte. Dále již vše v pánvi smažte spíše zprudka a krátce. Přidejte obě papriky nakrájené na kousky, promíchejte a smažte krátce. Papriky chceme v receptu křupavé!

Wok pánev zalijte připravenou omáčkou a vše vařte do propojení ingrediencí. Maximálně 3 minutky.

V posledním kroku vhoďte do pánve na kousky pokrájené jarní cibulky a arašídy, které jste si bokem opražili na pánvi.

Vaše čínské kuřecí kung pao je hotové a vhodné k okamžitému podávání. Přejeme vám dobrou chuť! Čínské kuřecí kung pao nejlépe chutná s jasmínovou rýží uvařenou doměkka.  

TIPY A RADY: v pravé sečuánské verzi se používají kuřecí stehna, ale můžete s námi zkusit usmažit kung pao z oblíbených kuřecích prsou.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu