Čočkové placky
Jednoduché smažené placky z dvou zdravých oranžových ingrediencí. Pojďte si s námi usmažit placky k nakousnutí z vařené červené čočky a nastrouhané mrkve. Chutnají teplé i studené a podávat je můžete jak s domácím dipem, tak třeba s masovou směsí.
Ingredience
Postup
100 g červené čočky si uvařte v hrnci ve vodě do měkka. Uvařenou čočku sceďte a nechte v cedníku okapat.
Cibuli, česnek i mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. K nastrouhané zelenině přidejte vejce, špaldovou mouku a scezenou čočku. Osolte, opepřete, přidejte lžíci majoránky a dobře promíchejte.
Směs na placičky nandávejte na pánev lžící. Vytvořené placičky osmažte na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Ideální bude střední nebo lehce zvýšený stupeň vaší indukční desky.
Podávat můžete samotné, s domácím dipem, dresinkem, tatarkou, salátem či masovou směsí. Přejeme dobrou chuť.