Měkké cookies s arašídovým máslem
Sušenky vždy uspokojí menší hlad nebo chuť na něco dobrého. Hodí se i k odpolední kávě a jsou skvělé na stůl pro návštěvu. Naše sušenky jsme připravili z oblíbeného arašídového másla. Sušenky jsou uvnitř krásně měkoučké. Recept je hrnkový a předpokládáme, že 1 hrnek obsáhne 250 ml.
![/data/images/recepty/motives/723/0d/cookies-recept-mora.webp](/data/images/recepty/motives/723/0d/cookies-recept-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingredience
Postup
Připravte si větší mísu, ve které se vám bude dobře zpracovávat těsto na sušenky. Do mísy dejte ½ hrnku arašídového másla. My jsme použili arašídové máslo s hořkou čokoládou. K arašídovému máslu přidejte ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje a 1 velké vejce (případně 2 malá vajíčka). Dobře promíchejte.
K tekuté směsi přidejte ½ lžičky jedlé sody se špetkou soli. Přidejte i třtinový cukr, všechnu mouku a čokoládové pecičky a směs znovu dobře promíchejte. Nyní těsto zpracujte rukama do hladké vlhčí konzistence. Pokud by bylo potřeba, přidejte ještě trošku mouky.
![](/data/images/recepty/postup/Cookies-testo.460x340.fit.q100.webp)
Hotové těsto dejte do lednice na 20 až 30 minut. Kokosový olej těsto v chladu spojí a budou se vám tak lépe tvarovat sušenky.
Z odleželého těsta tvořte kuličky. Každou kuličku na plechu zploštěte pomocí vidličky.
![](/data/images/recepty/postup/Cookies-vyroba-susenek.460x340.fit.q100.webp)
Sušenky dejte do předehřáté horkovzdušné trouby a pečte 10–12 minut při 180 stupních. Hotové budou, až budou na povrchu pevné.
![](/data/images/recepty/postup/Cookies-pred-upecenim.460x340.fit.q100.webp)