Ingredience
Postup
Cuketa těsto krásně zvláční. Na tento jednoduchý koláč můžete použít i citronovou nebo tmavou čokoládovou polevu. Vyzkoušejte i různé varianty mouky – chutná skvěle třeba se špaldovou nebo pohankovou, které mu navíc dodají jemnou oříškovou příchuť.
Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Nakonec přidejte olej a smetanu. Ušlehejte hladké těsto. Plech nebo formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Na vysypání můžete použít i kokos. Nalejte těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 ℃. Pečte asi 35 minut.
Mezitím nechte rozpustit bílou čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Postupně do ní zašlehejte zakysanou smetanu. Krém naneste na vychladlý koláč. Ozdobte ovocem podle chuti.