Domácí hamburger

Letní sezona je časem grilování, proto jsme pro vás připravili návod na poctivý domácí hamburger s grilovaným hovězím masem. Domácí hamburger může být rychlým letním obědem nebo šťavnatou večeří.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
2 porce
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
15 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Hovězí maso rozdělte na dva díly a rukama vytvarujte vysoké placky o velikosti bulek. Hovězí placky do hamburgerů osolte a opepřete z obou stran. Masové placky grilujte na grilu z obou stran, z každé strany 2 minuty. Za tuto dobu se maso zatáhne zvenku a uvnitř zůstane krásně šťavnaté. Na horké maso položte opečenou slaninu s plátky čedaru, který na mase a slanině krásně povolí.

Bulky rozřízněte a z vnitřní strany je na minutku položte na gril. Křupavé celozrnné housky jsou pro poctivý domácí hamburger skvělou volbou, a navíc se křupavá houska jen tak nerozmočí.

Následně bulky potřete barbecue nebo jinou oblíbenou omáčkou. Na omáčku položte pekingské zelí, pak plátky rajčete, grilované maso se slaninou a povoleným čedarem, cibuli, kolečka okurek a přidejte opět omáčku. Teď už jen zakončete hamburger druhou polovinou bulky a spíchněte ho špejlí.

Domácí hamburger ihned podávejte. Dobrou chuť.

TIPY A RADY: na spodek bulky můžete použít jakoukoliv oblíbenou omáčku. Skvělá bude i majonéza nebo kvalitní kečup.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu