Množství
Množství:
6 - 12 porcí
Příprava
Příprava:
60 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na pečený korpus :

Na krém s želatinou a ovocné želé:

Postup

  1. Do velké mísy si nasypte všechnu hladkou mouku s cukrem, olejem, vodou a čtyřmi žloutky. Hutnou směs se snažte dobře promíchat do hladké směsi.
  2. Vaječné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně ho vmíchejte do hladké korpusové směsi. 
  3. Korpus pečte ve formě velké 24 cm dle zkušeností s vaší troubou přibližně na 175 stupňů a 20 minut. Zkuste špejlí, je-li korpus hotový. 
  4. Korpus nechte vychladnout v troubě na vytažené mřížce.
  5. Vezměte si velkou mísu na krém. Tvaroh dobře promíchejte s moučkovým cukrem.
  6. Plátkovou želatinu namočte do studené vody a nechejte ji tak, dokud nenabobtná.
  7. 80 ml smetany ke šlehání zahřejte v rendlíčku a opatrně v ní rozpusťte nabobtnanou želatinu. Přidejte umíchaný tvaroh s cukrem a dobře promíchejte. 170 ml smetany ke šlehání vyšlehejte do šlehačky a přidejte do hladkého krému.
  8. Krém navršte na vychladlý korpus do formy a dejte na hodinu vychladit do lednice.
  9. Na tvarohový želatinový krém nakrájejte kousky oblíbeného čerstvého ovoce. Ovoce může být i přes sebe.
  10. Dle návodu na obalu si připravte želé. Teplé želé nalijte na ovoce a celý hotový dort dejte vychladit.

Připravte si velkou mísu a do té nasypte všechnu hladkou mouku s cukrem, olejem, vodou a čtyřmi žloutky. Hutnou směs se snažte dobře promíchat do krásně hladké směsi.

Vaječné bílky si vyšlehejte do tuhého sněhu a následně opatrně sníh vmíchejte do hladké korpusové směsi.

Korpus pečte ve formě velké 24 cm dle zkušeností s vaší troubou přibližně na 175 stupňů a 20 minut. Zkuste špejlí, je-li korpus hotový.

Korpus nechte vychladnout v troubě na vytažené mřížce.

Vezměte si další velkou mísu, tentokrát na krém. Tvaroh dobře promíchejte s moučkovým cukrem.

Plátkovou želatinu namočte do studené vody a nechejte ji tak, dokud nenabobtná.

80 ml smetany ke šlehání zahřejte v rendlíčku a opatrně v ní rozpusťte nabobtnanou želatinu. Přidejte umíchaný tvaroh s cukrem a dobře promíchejte. 170 ml smetany ke šlehání vyšlehejte do šlehačky a přidejte do hladkého krému.

Krém navršte na vychladlý korpus do formy a dejte na hodinu vychladit do lednice.

Na tvarohový želatinový krém nakrájejte kousky oblíbeného čerstvého ovoce. Ovoce může být i přes sebe. Použít můžete čerstvé jahody jako v našem receptu, borůvky nebo třeba rybíz. Zmíněné ovoce můžete i libovolně kombinovat.

Dle návodu na obalu si připravte želé. Teplé želé nalijte na ovoce a celý hotový dort dejte vychladit.

Tipy a rady na závěr

Zkuste někdy vychladnutý korpus potřít domácí ovocnou marmeládu a pak nanášejte tvarohovo - smetanový krém atd. podle postupu.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu