Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

502 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

POSTUP NA BUCHTIČKY

Polovinu mléka si ohřejte na teplotu těla a přidejte do něj cukr. Promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte nadrobené droždí a nechte na teplém místě vzejít kvásek.  

Do mísy od robota si dejte mouku, zbylé mléko, vejce, rozpuštěné máslo o pokojové teplotě, sůl a kvásek. Za pomocí robota nechte vyhnětat krásně jemné těsto, které nechte v nádobě na teplém místě pod utěrkou kynout zhruba 30 minut.  

Po nakynutí těsta si jej rozdělte na 6 zhruba stejně velkých kousků. Z každého kousku vytvarujte hada asi 3 cm tlustého a odkrajujte z něj 3 cm dlouhé kousky.  

Buchtičky vkládejte do plechu vymazaného máslem. Pořádně je potřete rozpuštěným máslem a nechte v plechu pod utěrkou kynout ještě 20 minut.  

Po nakynutí je dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je 30 minut. Po upečení je nechte lehce vychladnout a poté je natrhejte na jednotlivé kousky.  

POSTUP NA VANILKOVÝ KRÉM

Do 200 ml mléka si dejte vanilkový puding a pořádně promíchejte, aby se prášek rozpustil.  

V hrnci si na mírném plameni ohřejte zbytek mléka. Jamile je mléko horké přidejte cukr.  

Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile se cukr rozpustí začněte postupně za stálého míchání přilévat mléko s pudinkem.  

Je důležité pořád míchat, aby se vám v mléce neudělali hrudky. Na závěr vložte máslo a rum. Důkladně míchejte a krátce vařte.  

 

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu