Ingredience
Postup
Zapékací mísu vymažte sádlem a vysypte strouhankou.
Brambory zbavte slupky a nakrájejte je na tenounké plátky, které můžete vrstvit i mírně přes sebe. Cibuli nakrájejte na plátky a rozeberte na kroužky. Slaninu pokrájejte na plátečky a tři vejce uvařená natvrdo nakrájejte na plátky také.
Do zapékací mísy navrstvěte brambory. Osolte je a opepřete. Poté přidejte okořeněné maso, plátečky slaniny, cibuli a vejce. Vrstvu s vejci osolte a opepřete.
Poslední vrstvou jsou opět brambory. Osolte je a opepřete a zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 45 minut. Ideálně ji vložte do nižší polohy vaší trouby.
Během pečení si rozmíchejte jedno vajíčko ve smetaně a opět osolte a opepřete.
Po 45 minutách vyndejte zapékací mísu z trouby a francouzské brambory přelijte připravenou smetanou s vejcem. Navrch brambor přidejte na plátky pokrájený camembert. Dejte péct do trouby do střední polohy na dalších 30 minut při stejné teplotě.