Frankfurtská polévka
Trošku se nám ochladilo, a tak tu máme čas na skvělou horkou polévku. Frankfurtská polévka obsahuje krom brambor hlavně uzeninu. My vám doporučujeme kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Věřte, že pak tahle paprikou provoněná frankfurtská polévka zachutná celé vaší rodině.
![/data/images/recepty/motives/715/29/frankfurtska-polevka-recept.webp](/data/images/recepty/motives/715/29/frankfurtska-polevka-recept.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingredience
Postup
V hrnci rozpusťte dvě lžíce sádla a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova.
K orestované cibuli přidejte na kolečka nakrájené párky. Na středním plameni je opečte ze všech stran.
Přidejte lžíci sladké mleté papriky. Pokud chcete podávat hustší polévku, přidejte v tomto kroku i lžíci hladké mouky. Dobře promíchejte a za stálého míchání krátce orestujte.
Brambory pokrájejte na malé kostičky a přidejte je do hrnce i se stroužkem česneku nakrájeným na drobné kousky. Znovu promíchejte.
Nyní zalijte brambory a párky vývarem. Polévku osolte, přidejte i pepř a lžíci majoránky, promíchejte a polévku vařte v zakrytém hrnci 20 minut.
![](/data/images/recepty/postup/Frankfurtska-polevka-pridani-vyvaru.460x340.fit.q100.webp)
Polévku servírujte s čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!