Houbová polévka

Vydatná houbová polévka vás nejen zasytí, ale také chuťově potěší. Do polévky jsme přidali suché víno i oblíbený sýr Brie. Hustou podzimní polévku můžete podávat k večeři nebo jako hlavní chod.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Houbová polévka - recept
Množství
Množství:
5 porcií
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Na másle orestujte cibuli. K cibuli postupně přidejte pokrájený pórek, celer i mrkev. Zeleninu osolte a opepřete a za stálého míchání zlehka osmahněte.

Přidejte houby nakrájené na menší kousky a opět promíchejte.

Nyní zalijte polévku v procesu růžovým vínem a krátce zprudka povařte. (Použít můžete i víno bílé.) 

Přidejte na kostičky nakrájené brambory a zeleninový vývar. Polévku přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor i zeleniny. 

Polévku zčásti rozmixujte. 

Přidejte do ní sýr Brie a ještě pozvolna cca 10 minut vařte, aby se sýr do polévky krásně roztekl. Pokud je potřeba, hotovou polévku ještě dosolte či dopepřete.

Na závěr přilijte smetanu a zlehka ji do polévky vmíchejte. Každou porci podávejte posypanou čerstvou petrželkou s plátkem sýra Brie. Dobrou chuť!

TIPY A RADY: pokud si potrpíte na krémové polévky, právě tuto polévku si můžete rozmixovat do hladkého krému. Podávat ji pak můžete třeba s křupavými krutony.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu