Ingredience
Postup
Na másle orestujte cibuli. K cibuli postupně přidejte pokrájený pórek, celer i mrkev. Zeleninu osolte a opepřete a za stálého míchání zlehka osmahněte.
Přidejte houby nakrájené na menší kousky a opět promíchejte.
Nyní zalijte polévku v procesu růžovým vínem a krátce zprudka povařte. (Použít můžete i víno bílé.)
Přidejte na kostičky nakrájené brambory a zeleninový vývar. Polévku přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor i zeleniny.
Polévku zčásti rozmixujte.
Přidejte do ní sýr Brie a ještě pozvolna cca 10 minut vařte, aby se sýr do polévky krásně roztekl. Pokud je potřeba, hotovou polévku ještě dosolte či dopepřete.
Na závěr přilijte smetanu a zlehka ji do polévky vmíchejte. Každou porci podávejte posypanou čerstvou petrželkou s plátkem sýra Brie. Dobrou chuť!