Ingredience
Postup
POSTUP
Ječné kroupy si dejte minimálně jeden den dopředu namočit. Jakmile jsou kroupy nabobtnalé, dejte je vařit do osolené vody. Množství vody stačí zhruba 1 cm nad ječné kroupy.
Sušené houby zalijte horkou vodou, přiklopte a nechte 20 minut odležet. Jakmile jsou houby měkké, vyndejte je z vody a nasekejte je nadrobno.
Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci másla a dozlatova na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte nasekané houby a zalijte zhruba 1 naběračkou vody z hub. promíchejte a zaklopte poklicí. Duste 15 minut na mírném plameni.
Poté, co jsou kroupy hotové, je přidejte k cibulce a houbám. Osolte, okmínujte, přidejte zbytek másla a prolisovaný česnek. Promíchejte a zalijte ½ naběračkou vody z hub.
Vše dejte do zapékací formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 230 °C s horním ohřevem zhruba 8 minut.