Hovězí krk na česneku a zelenině
Připravte si vydatný oběd z jednoho hrnce, resp. pánve. Na měkké dušené hovězí si sice počkáte, ale zato vám garantujeme minimum nádobí. Kostky z hovězího krku s česnekem, zeleninou a bramborami z jedné pánve je provoněné červeným vínem i rozmarýnem. Užijte si tento luxusní eintopf.
Ingredience
Postup
Kostičky cibule osmažte i s česnekem na pánvi na sádle. Přidejte kostky hovězího krku, osolte ho a opepřete a opečte jej ze všech stran. Až se maso dostatečně zatáhne, zalijte ho červeným vínem a vývarem (případně vodou) a duste tak dlouho, dokud nebude maso měkké.
Nakrájejte si brambory, mrkev i dýni na kostky. Vložte je k masu. Přidejte bobkový list a dvě lžíce rajčatového protlaku a vařte do změknutí zeleniny.
Ke konci dušení směs ještě dochuťte. Podávejte posypané voňavým čerstvým rozmarýnem. Dobrou chuť!