Hovězí krk na česneku a zelenině

Připravte si vydatný oběd z jednoho hrnce, resp. pánve. Na měkké dušené hovězí si sice počkáte, ale zato vám garantujeme minimum nádobí. Kostky z hovězího krku s česnekem, zeleninou a bramborami z jedné pánve je provoněné červeným vínem i rozmarýnem. Užijte si tento luxusní eintopf.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Hovězí krk na česneku a víně - recept z jednoho hrnce
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
30
Vaření
Vaření:
120
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Kostičky cibule osmažte i s česnekem na pánvi na sádle. Přidejte kostky hovězího krku, osolte ho a opepřete a opečte jej ze všech stran. Až se maso dostatečně zatáhne, zalijte ho červeným vínem a vývarem (případně vodou) a duste tak dlouho, dokud nebude maso měkké.

Hovězí krk na česneku a víně - recept z jednoho hrnce - usmažené maso

Nakrájejte si brambory, mrkev i dýni na kostky. Vložte je k masu. Přidejte bobkový list a dvě lžíce rajčatového protlaku a vařte do změknutí zeleniny. 

Hovězí krk na česneku a víně - recept z jednoho hrnce - dušení masa se zeleninou

Ke konci dušení směs ještě dochuťte. Podávejte posypané voňavým čerstvým rozmarýnem. Dobrou chuť!

Hovězí krk na česneku a víně - recept z jednoho hrnce - hotový pokrm
TIPY A RADY: pokud byste k hovězímu masu rádi vyzkoušeli jinou přílohu, jednoduše si připravte recept bez brambor a hovězí směs s podzimní zeleninou podávejte s knedlíkem nebo třeba s rýží.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu