Dušené hovězí na červeném víně

889 hlasů
Tisknout Tisknout
Dušené hovězí ragú na červeném víně - recept

Ingredience

Postup

Rozehřejte si velký litinový hrnec a nechte v něm ze všech stran zatáhnout kousky hovězího masa. Nevkládejte tam všechny kostky na ráz, jinak by mohly začít pouštět šťávu. Je velmi důležité každý kousek masa důkladně zatáhnout ze všech stran.

Jakmile je maso orestované, vyjměte ho a vložte do hrnce nadrobno nakrájenou slaninu. Slaninu krátce orestujte a poté přidejte na větší kousky nakrájené žampiony. Jakmile jsou žampiony dostatečně osmažené, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a znovu orestujte, dokud není cibule osmažená krásně dozlatova. Poté přidejte nadrobno pokrájenou mrkev, celer, rajčata a česnek. Vše znovu krátce orestujte, vraťte do hrnce maso. Osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.

Vše zalijte červeným vínem a na varné desce přiveďte k varu. Následně odkryté vložte do vyhřáté trouby na 160 °C a pečte zhruba 1,5 hodiny. Pak teplotu snižte na 130 °C a pečte další 2 hodiny. Během pečení promíchávejte a v případě potřeby přidejte vodu. Během pečení by se měl odpařit veškerý alkohol.

Jako příloha je vynikající čerstvý chléb.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu