Jablečná bábovka

Hledáte-li snadný hrníčkový recept na víkend, zkuste rychlou a vláčnou jablečnou bábovku. Kousky jablek dodají bábovce na šťavnatosti a skořice s rozemletými vlašskými ořechy bábovku výborně dochutí. Podávejte s čajem nebo kávou tak, jak máte rádi.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Jablečná bábovka - recept
Množství
Množství:
1 bábovka (16 porcí)
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Troubu si předehřejte na 175 stupňů.

Do velké mísy vsypte hladkou mouku s práškem do pečiva, rozemleté vlašské ořechy se skořicí a cukr. Sypké suroviny promíchejte.

K sypkým surovinám přidejte čtyři žloutky, olej a tvaroh z jedné vaničky. Těsto husté konzistence dobře promíchejte.

Zbylé čtyři bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Sníh z bílků po lžících vmíchejte do hutného těsta, které díky sněhu zjemní a bude nadýchané.

Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Do vymazané a vysypané formy dejte slabou vrstvu těsta. A to posypte kostičkami jablek. Opakujte ještě dvakrát.

Bábovku vložte do předehřáté trouby do nižší polohy a pečte přibližně 45 minut. Zkuste špejlí, je-li bábovka hotová. Těsto na špejli nebude ulpívat.

TIPY A RADY: do této bábovky se skvěle hodí i rozinky. Zkuste ji příště upéct s nimi.

Bábovku nechte ideálně vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ji opatrně vyjměte z formy a před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte dle vaší chuti.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu