Jablečná bábovka
Hledáte-li snadný hrníčkový recept na víkend, zkuste rychlou a vláčnou jablečnou bábovku. Kousky jablek dodají bábovce na šťavnatosti a skořice s rozemletými vlašskými ořechy bábovku výborně dochutí. Podávejte s čajem nebo kávou tak, jak máte rádi.
Ingredience
Postup
Troubu si předehřejte na 175 stupňů.
Do velké mísy vsypte hladkou mouku s práškem do pečiva, rozemleté vlašské ořechy se skořicí a cukr. Sypké suroviny promíchejte.
K sypkým surovinám přidejte čtyři žloutky, olej a tvaroh z jedné vaničky. Těsto husté konzistence dobře promíchejte.
Zbylé čtyři bílky vyšlehejte v tuhý sníh. Sníh z bílků po lžících vmíchejte do hutného těsta, které díky sněhu zjemní a bude nadýchané.
Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Do vymazané a vysypané formy dejte slabou vrstvu těsta. A to posypte kostičkami jablek. Opakujte ještě dvakrát.
Bábovku vložte do předehřáté trouby do nižší polohy a pečte přibližně 45 minut. Zkuste špejlí, je-li bábovka hotová. Těsto na špejli nebude ulpívat.
Bábovku nechte ideálně vychladnout na mřížce. Po vychladnutí ji opatrně vyjměte z formy a před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte dle vaší chuti.