Jablečný crumble

Dnes vám ukážeme, jak na výborný koláč, který se skládá jen z jablek a křupavé drobenky. Skořicí a vlašskými ořechy provoněný crumble máte do hodinky hotový a věřte, že vás příjemně zahřeje. Podáváme za tepla!

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Crumble - recept MORA
Množství
Množství:
6 porcí
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
30
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Do větší mísy dejte povolené máslo, k němu přisypte směs rozemletých ovesných vloček, špaldové mouky a rozemletých vlašských ořechů. Přisypte třtinový cukr a dobře promíchejte. Těsto zpracujte rukama v mírně lepivou drobenku. Drobenku dejte stranou. (Neukládejte ji do lednice, jen ji nechte na vzduchu odpočívat.)

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. 

Troubu zapněte na 180 stupňů. Crumble pečte horkovzduchem.

Misky vymažte tukem a vysypte moukou. Nyní do nich můžete vkládat na kostičky nakrájená jablka. Zaplňte minimálně polovinu každé zapékací misky. Jablka posypte vanilkovým cukrem i skořicí a na závěr je zasypte připravenou ovesnoořechovou drobenkou. Misky naplňte po okraj. 

Crumble recept - příprva - plnění misek jablky a drobenkou

Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Že je crumble hotový, vám napoví zlatavá drobenka a bublající rozvařená jablka.  Dobrou chuť! 

TIPY A RADY: Pokud máte rádi rozinky, neváhejte a přidejte je před pečením k jablkům. Podávat můžete crumble i s jogurtovou čepicí.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu