Ingredience
Postup
Do větší mísy dejte povolené máslo, k němu přisypte směs rozemletých ovesných vloček, špaldové mouky a rozemletých vlašských ořechů. Přisypte třtinový cukr a dobře promíchejte. Těsto zpracujte rukama v mírně lepivou drobenku. Drobenku dejte stranou. (Neukládejte ji do lednice, jen ji nechte na vzduchu odpočívat.)
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky.
Troubu zapněte na 180 stupňů. Crumble pečte horkovzduchem.
Misky vymažte tukem a vysypte moukou. Nyní do nich můžete vkládat na kostičky nakrájená jablka. Zaplňte minimálně polovinu každé zapékací misky. Jablka posypte vanilkovým cukrem i skořicí a na závěr je zasypte připravenou ovesnoořechovou drobenkou. Misky naplňte po okraj.
Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Že je crumble hotový, vám napoví zlatavá drobenka a bublající rozvařená jablka. Dobrou chuť!