Křehký jablečný koláč s drobenkou
Křehký jablečný koláč s tvarohem a drobenkou je jemný, rychlý a výborný dezert, který nemá chybu! Stačí pár základních surovin, abyste připravili tento vláčný koláč. S vůní skořice a ořechy potěší každý mlsný jazýček. Tento jednoduchý recept vás okouzlí snadnou přípravou i lahodnou chutí.
Ingredience
Postup
V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a rozpuštěné máslo a vytvořte drobenku. Přibližně hrst drobenky si odeberte stranou, ke zbytku přidejte vajíčko a vypracujte těsto. Těsto dejte do lednice na chvilku ztuhnout.
Mezitím si nastrouhejte jablíčka nahrubo.
Těsto vyndejte z lednice a vyválejte jej do tenké kulaté placičky, kterou vyložte koláčovou formu (vymazanou tukem a vysypanou moukou) až do krajů.
Na těsto dejte vrstvu tvarohu a pak vrstvu jablek. Jablíčka posypte skořicovým cukrem a nasekanými vlašskými ořechy. Nakonec koláč posypte drobenkou.
Takto vložte koláč do vyhřáté trouby na 175 °C a nechte jej péct 50 minut. Hotový nechte vychladnout.