Ingredience
Postup
POSTUP (forma průměr 28 cm a výška 3 cm):
Na vále, nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, vytvarujeme rukama do kulaté formy. Korpus vložíme do trouby na 180 °C a 7 minut zapečeme.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V míse smícháme veškeré ingredience (tvaroh, zakysanou smetanu, pudink, cukr, pyré z jahod). Mírně zapečený korpus vytáhneme z trouby a rozetřeme na něj jahodovou marmeládu, na kterou poté rozetřeme připravený tvarohový krém. Na povrch tvarohového krému naneseme po lžičkách opět marmeládu, bude to vypadat jako pokapané. Vložíme do trouby opět na 180 °C a dopečeme. Pečeme, dokud nejsou okraje korpusu světle růžové a tvaroh upečený.
Dort necháme vychladnout a mezitím si nachystáme jahodové želé. V hrnci přivedeme k varu vodu rozmíchanou s jahodovým pyré a cukrem. Směs přivedeme k varu a přimícháme pudink rozmíchaný v malém množství vody. Dále vaříme na mírném plameni cca 3 minuty. Odstavíme a ještě chvíli promícháváme. Jakmile je korpus s tvarohovou náplní vychladlý, polijeme ho jahodovým pyré. Poté opět necháme vychladnout a ozdobíme jahodami.
DOPORUČUJEME:
Pečení bezlepkových dezertů a pečiva je náročné na kvalitu surovin i trouby. Jaké výhody vidí na troubě MORA Vladěna Halatová z blogu bezlepkove.com? Přečtěte si její tipy v recenzi modelu VT 779 BX.