Jehněčí hřbet v bylinkové krustě a šťouchané brambory

586 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Šťouchané brambory

V osolené vodě uvařte doměkka brambory. Jakmile jsou brambory hotové, slejte je a nechte je chvíli vychladnout. Poté je oloupejte a našťouchejte. Přidejte k nim hrst nasekané pažitky a petržele. Vše důkladně promíchejte a v případě potřeby dochuťte solí.  

Bylinková strouhanka

Jako další si připravte bylinkovou strouhanku. Z hladkolisté petržele a máty otrhejte lístky a z rozmarýnu jehličky. Vše sekáčkem nasekejte najemno. Do mísy si dejte strouhanku, nasekané bylinky, lžičku soli a vše promíchejte  

Jehněčí hřbet

Jehněčí hřbet si očistěte a z obou stran osolte a opepřete. Na pánvi si rozpalte olivový olej a z každé strany na něm orestujte jehněčí hřbet. Poté pánev dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 15 minut. Poté pánev vytáhněte, hřbet potřete hořčicí a obalte jej v bylinkové strouhance. Strouhanku na hřbet co nejvíce namačkejte. Takto vložte znovu na pánev a pečte dalších 15 minut 180 °C. Po 15 minutách vyjměte pánev, na hřbet položte plátky másla a troubu si na funkci gril rozehřejte na 220 °C. Pánev vložte znovu do trouby a nechte 5 minutek. Z bylinkové strouhanky se vytvoří krásná krustička. Po upečení vyjměte, dejte do mísy, zabalte alobalem a nechte 5 minutek odpočinout.    

Vínový přeliv

Z pánve, kde se pekl hřbet, vyndejte kusy pečené strouhanky a pánev co nejvíce rozehřejte. Přidejte rozmarýn a červené víno. Víno na pánvi svařte, aby se vypařil alkohol. Na závěr přidejte máslo, které víno zjemní a lehce zahustí.   

Jehněčí hřbet nakrájejte na plátky, krájejte vždy mezi kostmi. Na talíř dejte šťouchané brambory, plátek jehněčího a vše zalijte trochou vinného přelivu.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu