Ingredience
Postup
Nejprve si připravíte jíšku. Ve větším hrnci si rozpusťte máslo. Jakmile začne máslo pěnit, zaprašte moukou a vytvořte si světlejší jíšku. K hotové jíšce přilévejte vývar a důkladně míchejte, aby se jíška dobře s vývarem spojila.
Dále přidejte vodu s mlékem a nechte 20 minut vařit. Do takto hotového základu přidejte pevnou část kopru a vařte společně. Zbytky kopru si nasekejte nadrobno. Bude se přidávat až na konec do omáčky.
Mezi tím, co se omáčka vaří si dejte ve slupce vařit brambůrky.
Z uvařené omáčky vyndejte pevnou část kopru a přidejte zhruba 200 g vařených a šťouchaných brambůrek. Omáčku s brambory rozmixujte dohladka za pomocí tyčového mixéru. Díky tomu, se omáčka krásně zahustí. Počítejte s tím, že brambory budou v omáčce ještě pracovat a omáčka bude postupně houstnout.
Jakmile máté vše dokonale rozmixované, přidejte smetanu, cukr, ocet, sůl a nechte ještě zhruba 5 minut vařit. V případě potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí.
Na závěr přidejte nasekaný kopr.
Podávejte se ztraceným vejcem a vařenými brambůrky.