Ingredience
Postup
Pokud neholdujete vepřovému masu, stejným způsobem můžete připravit i kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Ty stehenní budou šťavnatější. Houby lze použít jak lesní, tak čerstvé žampiony.
Houby a česnek nakrájejte na plátky, papriku na proužky a cibuli nadrobno. Maso naklepejte, osolte a opepřete. Ve velké pánvi nechte rozehřát trochu oleje a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Pak ho vyjměte a nechte stranou. Do pánve přidejte ještě trochu oleje, pak cibuli, houby a orestujte. Po chvíli přidejte papriku, také ji opečte a vložte do pánve česnek. Promíchejte, nechte ho rozvonět a přidejte loupaná rajčata. Do směsi dejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a nechte pod pokličkou 15 minut probublávat. Následně vraťte do pánve maso a nechte dalších 10 minut pod pokličkou na mírném ohni. Hotový pokrm podávejte s kuskusem, rýží nebo bramborovou kaší.