Ingredience
Postup
Postup
Veškerou cibuli nakrájejte na větší kusy a dejte do hrnce osmahnout na olivovém oleji. Nechte všechnu cibuli zesklovatět, přidejte lžičku sušeného tymiánu a ještě chvilku smažte. Dohromady takových 15 minut.
Poté zalijte vroucí vodou (pokud máte, použijte zeleninový vývar) a nechte na mírném stupni aspoň 30 minut vařit. Poté polévku osolte, přidejte vařené fazole (díky nim bude polévka krásně krémová a sytá) a vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Ještě chvilku povařte, asi 10 minut, a dochuťte opět solí i pepřem.
Červená cibulka je úžasná na ozdobu a v kombinaci s balzamikovým olejem krásně doplní chuť polévky. Postup je jednoduchý - cibulku nakrájejte na nudličky a dejte na trochu olivového oleje osmahnout. Jakmile začne chytat barvu přidejte balzamikový ocet a cibulku v něm “povařte”, dokud se všechen ocet nevyvaří. Poté servírujte na cibulačce, viz fotografie.
Zkuste také další polévky inspirované kuchyní našich babiček: