Krupicová kaše

Troufám si tvrdit, že krupicovou kaši znáte všichni ze svého dětství. Dnešní děti ji také znají a mají ji ve velké oblibě. Kolem krupicové kaše však stále panují dohady. Kaši před konzumací míchat, nebo nemíchat? Jak to máte vy?

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
2 porce
Příprava
Příprava:
5 minut
Vaření
Vaření:
5 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Jednoduše nalijte půl litru mléka do hrnce a přiveďte ho k varu. V době varu postupně nasypejte do mléka 60 g (5 plochých lžic) dětské krupičky a za stálého míchání krupicovou kaši vařte několik minut do zhoustnutí. Pamatujte, že kaše na talíři vždy ještě zhutní.

Hotovou krupicovou kaši rozlejte do připravených talířů. Nejprve na kaši položte plátek másla, pak ji dochuťte podle svých preferencí. My s dcerkou jsme kaši dochutily nadrobno nasekanými kousky mandlí, třtinovým cukrem smíchaným se skořicí, borůvkami a lístky máty.

TIPY A RADY: kaši můžete dochutit přesně tak, jak máte rádi. Vhodné na dochucení je také kakao nebo jakékoliv drobné ovoce. Skvěle se hodí i javorový nebo datlový sirup.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu