Kuře na paprice s domácími bramborovými noky

Smetanová omáčka s kuřecím masem potěší vždy i ty nejmenší. Pojďte si ji s námi připravit s domácími bramborovými noky. Uvidíte, jak skvěle tahle kombinace chutná.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
5 porcí
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
35 minut
Náročnost
Náročnost:
vyšší

Ingredience

Na domácí noky

Na kuře na paprice

Postup

Začněte tím, že si uvaříte brambory ve slupce. Vařte je v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory nechte trochu vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je na jemném struhadle do větší mísy.

K nastrouhaným bramborám přidejte celé vejce, žloutek, polohrubou mouku a špetku soli. Rukama dobře propracujte v hladké těsto.

Z těsta si připravte několik válečků a každý váleček nakrájejte na několik kousků. Na válu pod noky udržujte vrstvu mouky, aby se vám při práci příliš nelepily. Noky můžete dotvarovat pomocí vidličky.

Noky vhoďte do vroucí osolené vody. Vařte je přibližně 3 minuty. Uvařené noky vyplavou samy na povrch. Sceďte je a máte hotovo.

Nyní si pojďte uvařit kuřecí kousky na paprice. Nejprve si v hluboké pánvi nebo hrnci na másle zlehka osmahněte na kousky nakrájenou červenou cibuli. K cibuli přidejte kuřecí kousky, osolte je a orestujte je z obou stran. Přidejte mletou papriku a mouku a ještě jednou je z obou stran, ale velmi krátce orestujte.

Přidejte kuřecí vývar, kuličky nového koření, bobkový list a pepř, polovinu smetany, promíchejte a vařte na středním stupni 30 minut pod pokličkou. Po tuto dobu bude omáčka lehce probublávat.

Po 30 minutách můžete omáčku případně dochutit solí, přidejte zbývající smetanu, promíchejte a je hotovo, můžete podávat. Dobrou chuť!

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu