Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi

Kuřecí polévka, resp. silný kuřecí vývar je skutečně přírodní medicína. My jsme pro vás připravili kuřecí vývar s domácími celestýnskými nudlemi jako od babičky, které udělají z polévky hravě hlavní chod. Celozrnné palačinky pokrájené na nudle vaši podávanou polévku také dokonale zkrášlí. 

14 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
2 litry vývaru
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
3–4 hodiny
Náročnost
Náročnost:
Náročné

Ingredience

Na kuřecí vývar:

Na celestýnské nudle:

Na hotovou polévku:

Postup

Kuřecí kusy opláchněte a vložte do hrnce. Do hrnce nalijte 2 litry studené vody a přidejte koření. Vodu přiveďte k varu, stáhněte teplotu a 2 hodiny nechte vývar táhnout (ne bublat). Nezapomínejte z vývaru sbírat pěnu. 

Po 2 hodinách přidejte do vody k masu očištěnou zeleninu. Zeleninu stačí nakrájet na větší kusy. Cibuli rozkrojte napůl a ponechte jí slupku pro krásnou barvu vývaru.

Za hodinu slijte vývar přes cedník. Použitou zeleninu vyhoďte a libové maso z kuřecích kusů oberte stranou.

Do čistého vývaru nyní nastrouhejte čerstvou zeleninu. To je mrkev s petrželí a celerem. Přidejte na kolečka nakrájený pórek. Polévku přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny. Díky nastrouhaným kouskům je již polévka rychle hotová. Do polévky přidejte obrané kuřecí maso a dochuťte ji solí a pepřem. 

Všechny ingredience na celestýnské nudle vyšlehejte metličkou do hladké a řídké směsi. Je to směs podobná té na klasické palačinky. Celozrnné palačinky smažte z obou stran na rozpálené pánvi vymazané olejem. Hotové celozrnné palačinky srolujte a nakrájejte na nudličky. 

Hotovou kuřecí polévku podávejte s petrželkou a domácími celestýnskými nudlemi, které jste si sami usmažili. Dobrou chuť! 

TIPY A RADY: vývar vařte o něco déle, chcete-li ho mít silnější.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu