Kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi
Kuřecí polévka, resp. silný kuřecí vývar je skutečně přírodní medicína. My jsme pro vás připravili kuřecí vývar s domácími celestýnskými nudlemi jako od babičky, které udělají z polévky hravě hlavní chod. Celozrnné palačinky pokrájené na nudle vaši podávanou polévku také dokonale zkrášlí.
Ingredience
Na kuřecí vývar:
Na celestýnské nudle:
Na hotovou polévku:
Postup
Kuřecí kusy opláchněte a vložte do hrnce. Do hrnce nalijte 2 litry studené vody a přidejte koření. Vodu přiveďte k varu, stáhněte teplotu a 2 hodiny nechte vývar táhnout (ne bublat). Nezapomínejte z vývaru sbírat pěnu.
Po 2 hodinách přidejte do vody k masu očištěnou zeleninu. Zeleninu stačí nakrájet na větší kusy. Cibuli rozkrojte napůl a ponechte jí slupku pro krásnou barvu vývaru.
Za hodinu slijte vývar přes cedník. Použitou zeleninu vyhoďte a libové maso z kuřecích kusů oberte stranou.
Do čistého vývaru nyní nastrouhejte čerstvou zeleninu. To je mrkev s petrželí a celerem. Přidejte na kolečka nakrájený pórek. Polévku přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny. Díky nastrouhaným kouskům je již polévka rychle hotová. Do polévky přidejte obrané kuřecí maso a dochuťte ji solí a pepřem.
Všechny ingredience na celestýnské nudle vyšlehejte metličkou do hladké a řídké směsi. Je to směs podobná té na klasické palačinky. Celozrnné palačinky smažte z obou stran na rozpálené pánvi vymazané olejem. Hotové celozrnné palačinky srolujte a nakrájejte na nudličky.
Hotovou kuřecí polévku podávejte s petrželkou a domácími celestýnskými nudlemi, které jste si sami usmažili. Dobrou chuť!