Langoše ze zakysané smetany

Každý z nás už určitě nejednou ochutnal langoše z pouličního stánku. Jestliže byste rádi langoše vyzkoušeli i doma, připravili jsme pro vás rychlý recept z kynutého kvásku a zakysané smetany. Nadýchané langoše můžete s námi podávat tradičně anebo třeba i na sladko.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Recept na voňavé a křupavé domácí langoše ze zakysané smetany
Množství
Množství:
10 ks
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na těsto

Na oblohu

Postup

Nejprve si připravte kvásek. Do vyšší nádoby nalijte 100 ml teplého mléka, přidejte 0,5 lžičky krystalového cukru a vrchovatou lžíci mouky (30 g). Dobře promíchejte. Do připravené směsi rozdrobte droždí, znovu promíchejte, nádobu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat 15 minut. 

Ve větší míse promíchejte mouku se solí. Přidejte zakysanou smetanu pokojové teploty, zbývající podíl mléka (100 ml) též pokojové teploty a také kvásek. Zpracujte lžící/vařečkou a později rukama v hladké těsto. Pomoci si můžete i robotem. Je-li potřeba, přidejte mouku, aby těsto nelepilo. Hotové těsto lehce poprašte moukou, vložte ho do větší mísy a nechte ho pod utěrkou kynout alespoň půl hodiny. 

Recept na voňavé a křupavé domácí langoše ze zakysané smetany - příprava - těsto

Je ideální langoše tvarovat rukama, které jste předtím promazali olejem. Tvarování vám tak půjde snadno. Můžete také langoše „roztahat“ na placku na talířku, který jste předtím promazali olejem. Vyzkoušejte, která varianta vám bude více vyhovovat. 

Recept na voňavé a křupavé domácí langoše ze zakysané smetany - příprava - vytvarované placky a smažení

Ve velké pánvi rozpalte olej. Z vykynutého těsta odtrhujte kusy vhodné na takovou velikost langoše, jakou si představujete. Můžete tvořit velké langoše, jaké znáte z tradičních českých stánků, ale i malé, které můžete smažit třeba po dvou a více kusech. 

Recept na voňavé a křupavé domácí langoše ze zakysané smetany - příprava - vykynuté těsto a smažení

Každý langoš osmažte z obou stran na středním plameni do zlatova.

Langoše zasypte strouhaným sýrem a přidejte tradičně i kečup. Dobrou chuť!

Recept na voňavé a křupavé domácí langoše ze zakysané smetany - tip na servírování
TIPY A RADY: zkuste na langoše přidat čerstvou jarní cibulku pokrájenou na malá kolečka.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu