Ingredience
Postup
Horké letní dny fandí lehkým salátům. Zelenina je v létě nejchutnější, tak by byla škoda jí nevyužít, nemyslíte? Vyzkoušejte lahodný salát s pečeným lososem. Lehké, svěží jídlo je v tomto období naprosto ideální. Náš salát jsme dnes zpestřili chutným avokádem. Zkuste to také.
- Lososové filety očistěte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronovou šťávou. Na filety přidejte sůl, pepř a koření a buď je dejte rovnou péct, nebo je před pečením nechte půl hodinky odležet v lednici. Pečte 25 minut na 210 stupňů.
- Připravte si velkou mísu na letní salát. Nejprve si nakrájejte avokádo na malé kostky, ředkvičky na kolečka a cherry rajčata na půlky.
- Listy polníčku i čekanky smíchejte s pokrájeným avokádem, rajčaty a ředkvičkami.
- Salát promíchejte s olejem, octem, sirupem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.
Lososové filety očistěte, potřete olivovým olejem a pokapejte citronovou šťávou, přidejte sůl, pepř a koření. Filety buď dejte rovnou péct, nebo je před pečením nechte půl hodiny až hodinu odležet v lednici. Nasají citron a i díky koření budou chutnější a šťavnatější. Rybu pečte 25 minut na 210 stupňů.
Připravte si velkou, ideálně hlubokou mísu na letní salát. Nejprve si nakrájejte avokádo na malé kostky, ředkvičky na kolečka a cherry rajčata na půlky.
Listy polníčku i čekanky smíchejte s pokrájeným avokádem, rajčaty a ředkvičkami.
Salát promíchejte s olejem, octem, sirupem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.
Lososové filety podávejte na vychlazeném letním salátu. Dobrou chuť!
Tipy a rady na závěr
Tomuto salátu by slušel i sýr. Můžete do něj zkusit přidat oblíbenou fetu nebo jiný čerstvý sýr.