Losos na másle a citronech

Ryby bychom měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Vyzkoušejte s námi svěží recept na lososa pečeného v troubě. Losos je rychle hotový a šťavnatý.

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
10 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Připravte si zapékací misku a vymažte ji silnější vrstvou másla (využijte cca 25 g připraveného másla), aby se losos nepřipekl. Do zapékací misky vložte filety lososa.

Nakrájejte citron na plátky a ty rozprostřete kolem připravených filetů. Filety lososa osolte, přidejte na ně sušenou petrželku, špetku sušeného česneku i tymiánu.

Filety dejte péct do předehřáté trouby na 185 stupňů a 20–25 minut.

Nyní si připravte rychlou citronovou omáčku, kterou v polovině pečení přidáte do zapékací misky k filetům. V rendlíku rozpusťte 35 g másla. Za stálého míchání do rendlíku přilijte šťávu z poloviny citronu a 70 ml kokosového mléka. Vařte 2 minuty.

Do omáčky na závěr vmíchejte lžíci medu. Připravenou omáčku nalijte v polovině pečení do zapékací misky.

Hotové filety lososa podávejte s jemnou bramborovou kaší.

TIPY A RADY: my jsme tentokrát připravili lososa s vyšlehanou bramborovou kaší. Přílohou k lososovým filetům může příště být různá kombinace zeleniny a zeleninového salátu nebo oblíbený bramborový salát.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu