Ingredience
Postup
Připravte si zapékací misku a vymažte ji silnější vrstvou másla (využijte cca 25 g připraveného másla), aby se losos nepřipekl. Do zapékací misky vložte filety lososa.
Nakrájejte citron na plátky a ty rozprostřete kolem připravených filetů. Filety lososa osolte, přidejte na ně sušenou petrželku, špetku sušeného česneku i tymiánu.
Filety dejte péct do předehřáté trouby na 185 stupňů a 20–25 minut.
Nyní si připravte rychlou citronovou omáčku, kterou v polovině pečení přidáte do zapékací misky k filetům. V rendlíku rozpusťte 35 g másla. Za stálého míchání do rendlíku přilijte šťávu z poloviny citronu a 70 ml kokosového mléka. Vařte 2 minuty.
Do omáčky na závěr vmíchejte lžíci medu. Připravenou omáčku nalijte v polovině pečení do zapékací misky.
Hotové filety lososa podávejte s jemnou bramborovou kaší.