![/data/images/recepty/motives/710/07/madarsky-gulas-recept.jpg](/data/images/recepty/motives/710/07/madarsky-gulas-recept.503x503.fit.q100.jpg)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingredience
Postup
Cibule nakrájejte nadrobno a dozlatova je osmažte na rozpuštěném sádle. Cibule dodá vašemu guláši tmavší barvu, pokud ji osmahnete dohněda. Dávejte si ale pozor, abyste ji nespálili.
![](/data/images/recepty/postup/Madarsky-gulas-suroviny.460x340.fit.q100.webp)
Hovězí kližku si pokrájejte na menší kostky a přidejte je do hrnce k osmahnuté cibuli. Masové kostky osolte a opepřete a za občasného míchání maso osmažte ze všech stran.
Je-li maso ze všech stran osmažené, poprašte ho mletou sladkou paprikou a maso ještě jednou krátce promíchejte. Nyní přidejte protlačený česnek, rajčatový protlak i pokrájená cherry rajčata a zalijte 700 ml vody nebo vývaru. Hrnec přikryjte poklicí a maso duste 30 minut.
![](/data/images/recepty/postup/Madarsky-gulas-priprava.460x340.fit.q100.webp)
Po 30 minutách přidejte do hrnce na proužky pokrájené papriky a duste dalších 90 minut. Pokud se maso po této době rozpadá, máte hotovo. Zdá-li se vám, že maso potřebuje v hrnci ještě více času, duste ho delší dobu. Stejně tak můžete do svého guláše přidat více vody nebo vývaru, zdá‑li se vám příliš hustý.