Makové cukroví

Mák je velmi dobrým zdrojem vlákniny. Pojďte s námi dnes vyzkoušet tohle úžasné a hned měkké cukroví, které jsme připravili ze značného množství zdravého máku. 

10 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
60 kusů (2 plechy)
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
12 minut (2 x 6 minut)
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Nejprve do mísy nasypte všechny sypké suroviny a dobře je promíchejte. K sypkým surovinám přidejte dvě vajíčka, povolené máslo a med a zpracujte v hladké těsto. Je-li potřeba, přidejte mouku, aby těsto nelepilo. Těsto uložte do lednice alespoň na hodinu, ale ideálně ho nechte v lednici uležet přes noc. 

Z uleželého těsta vyválejte plát a vykrajujte libovolné tvary cukroví. Pokud byste makové cukroví chtěli slepovat, vyválejte slabší plát; pokud budete raději makové cukroví jen zdobit jednotlivě svrchu, vyválejte si plát silnější. Použít můžete i lis na sušenky.

Uvedené množství ingrediencí vystačí na dva plechy cukroví. Každý plech cukroví pečte podle tloušťky vykrájených tvarů 5–7 minut při teplotě 170 stupňů.

TIPY A RADY: Slepovat cukroví můžete oblíbeným krémem, marmeládou, domácími povidly nebo pomocí tzv. lemon curd (citronový krém).

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu