Marokánky

Představujeme další pečené cukroví, které potřebuje alespoň na týden uložit do chladu. Jsou jím marokánky. Sladké ovoce a křupavé ořechy do cukroví patří a právě v marokánkách objevíte obojí. Dopřejte si je s námi.

5 hlasů
Tisknout Tisknout
Marokánky - recept
Množství
Množství:
2 plechy
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
15 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

V hrnci rozehřejte smetanu s cukrem a špetkou mleté vanilky. Přidejte med, máslo a mouku s vločkami a vařte, dokud nevznikne hustá hmota. Hrnec odstavte.

Přidejte ořechy rozemleté na větší kusy a stejně tak ovoce. Nyní máte připravenou hustou hmotu tzv. na lžičku.

Marokánky - mora - recept - příprava těsta

Když směs na marokánky zchladne, na pečicí papír lžičkou pokládejte malé hromádky. Nechte kolem nich dostatečné mezery, marokánky se roztáhnou do šířky. 

Marokánky - mora - recept - připraveno k pečení

Pečte při 175 stupních 15 minut. Po vychlazení potřete spodní stranu marokánek rozpuštěnou čokoládou.

Marokánky - mora - recept - upečené marokánky potřené polevou
TIPY A RADY: marokánky jsou velmi tvárným cukrovím. Můžete zkusit zaměňovat jak ovocnou, tak ořechovou část.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu