Masové koule v rajčatové omáčce

564 hlasů
Tisknout Tisknout
Masové koule v rajčatové omáčce - recept

Ingredience

Postup

Nejprve si připravte rajčatovou omáčku. Ve velké pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm najemno nasekanou cibulku. Cibulku nechte zesklovatět. Jakmile bude cibulka hotová, přidejte prolisovaný česnek a krátce ho orestujte. Poté přidejte rajčatové pyré, sůl a vše nechte zhruba 10 minut vařit. Na závěr přidejte nasekanou bazalku a sundejte z plamene.

Na maso budete potřebovat velkou mísu. V ní smíchejte najemno nasekanou jarní cibulku, mleté vepřové a hovězí, vajíčka, sůl, pepř, parmazán, olivový olej, nasekaný tymián a strouhanku. Směs důkladně promíchejte a v případě potřeby pro vytvarování masových koulí přidejte více strouhanky. Ze směsi si poté udělejte koule o velikosti pingpongového míčku.
Ve velkém hrnci si rozpalte slunečnicový olej a vložte do něj na chvíli zatáhnout masové koule. Stačí zhruba minutka až dvě, jen aby se maso zatáhlo a při pečení v omáčce v troubě se nerozpadlo.

Jakmile máte všechny masové koule osmažené, poskládejte si je do většího hlubokého plechu a zalijte je připravenou rajčatovou omáčkou. Plech dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečte 20 minut. Poté plech vyndejte a vše zasypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Dejte poté znovu péct na 10 minut.

Podávejte se špagetami, nebo s jinými oblíbenými těstovinami.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu