




Ingredience
Postup
Do mísy nasypte hladkou mouku, cukr a prášek do pečiva. Sypké ingredience promíchejte.
K sypkým ingrediencím přidejte čtyři vejce, jogurt a olej. Těsto na bábovku dobře vyšlehejte metličkou do hladka.
Troubu předehřejte na 170 stupňů a mřížku si připravte do nižší polohy trouby.
Polovinu těsta nalijte do druhé mísy. Přidejte dvě ploché lžíce kakaa a dobře zamíchejte.
Do vymazané a vysypané bábovkové formy přidávejte světlé i tmavé těsto po dvou lžících na střídačku. Nejprve dejte do jednoho místa dvě lžíce světlého těsta a do stejného místa dejte navrch dvě lžíce tmavého kakaového těsta. Pak opět do stejného místa dejte po dvou lžících těsta světlého a pokračujte ve střídání těst, dokud nebudete mít mísy prázdné.

Mramorovou bábovku vložte do trouby a pečte 40–45 minut. Zkuste špejlí, je-li bábovka uvnitř dobře propečená. Bábovku nechte chladnout v otevřené troubě na mřížce. Vychladlou bábovku vyndejte a opatrně vyjměte z formy. Bábovku zasypte moučkovým cukrem a podávejte. Dobrou chuť!
