Mrkvánky
Cukroví, které znáte od našich babiček! Jsou jím mrkvánky plněné povidly. Podávat je můžete jako křehké cukroví k odpolednímu čaji či kávě. Výborně se hodí i jako malá svačinka či mlska pro děti do školy. Skvělé je, že mrkvánky máte hotovy za velmi krátký čas.
![/data/images/recepty/motives/362/5a/mrkvanky-recept-mora.webp](/data/images/recepty/motives/362/5a/mrkvanky-recept-mora.503x503.fit.q100.webp)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingredience
Postup
V míse jednoduše smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, nastrouhanou mrkví a povoleným máslem. Těsto zpracujte rukama do hladké nerozpadavé konzistence.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-priprava-testa.460x340.fit.q100.webp)
Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny do lednice odpočinout.
Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte z něj kolečka o průměru 7 cm.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-vykrajovani.460x340.fit.q100.webp)
Na každé vykrojené kolečko dejte půl lžičky povidel nebo oblíbené domácí marmelády.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-povidlova-napln.460x340.fit.q100.webp)
Každé kolečko přeložte a okraj půlkruhu přitiskněte (stlačte) vidličkou.
![](/data/images/recepty/postup/Mrkvanky-pred-vlozenim-do-trouby.460x340.fit.q100.webp)
Mrkvánky pečte při 170 stupních cca 17 minut. Teplé mrkvánky obalte v moučkovém cukru nebo jen zlehka pocukrujte.