Domácí pizza na plech
Pizza, ta největší italská klasika. Kynutá a dokonale nadýchaná. Přichystali jsme pro vás ten nejlepší recept na kynuté těsto na skvělou pizzu, která vám provoní celý byt. Domácí pizza vlastně není vůbec složitá, stačí se jen držet postupu.
Ingredience
Postup
KVÁSEK: Nejprve si připravte kvásek do vysoké nádoby z 1/2 kostky droždí, 1 lžíce rozpuštěného medu a 240 ml vlažné až teplé vody. Lehce promíchejte, přikryjte vysokou nádobu utěrkou a nechte kvásek vzejít (bublat).
TĚSTO: Do velké mísy nasypte hladkou mouku, sůl, olivový olej a hotový kvásek. Vařečkou nebo robotem zpracujte v kynuté těsto.
Bochánek kynutého těsta poprašte moukou a dejte kynout na teplé místo pod utěrku.
PIZZA: Než vám těsto vykyne, nakrájejte si kuřecí prsa na malé kousky, osolte je a předsmažte je na pánvi.
Nakrájejte rajče a mozzarellu na slabé plátky a slaninu nakrájejte na proužky.
Z vykynutého těsta si pomocí válečku nebo rukama vytvarujte pizzu. Aby se vám do pizzy nedostala tomatová náplň, potřete ji zlehounka olivovým olejem, který těsto dokonale ochrání.
Rajčatové kousky v tomatové omáčce s přídavkem domácího kečupu osolte, ochuťte sušeným oreganem a vyšlehejte s jedním vajíčkem. Vytvořenou směs naneste na pizzu.
Na tomatovou směs nyní pokládejte plátky mozzarelly, plátky rajčete, předsmažené kuřecí kousky, lístky baby špenátu, plátečky slaniny a olivy.
Pizzu dejte péct do trouby při 230 stupních na 15 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.