Poctivá česnečka s brambory a špekem

paní Elly
563 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

V každé rodině existuje trochu jiný recept na tu nejlepší. U nás doma se vždycky dělala česnečka s majoránkou, rozšlehaným vajíčkem a krutony z klasického kmínového chleba.
Oblíbená je také verze se sýrem, kousky anglické slaniny, která je podávána vřelá, s celým rozklepnutým vejcem. Tady však musíte dát pozor na zdravotní nezávadnost vajíčka.
A ta dnešní? V té je od každého něco.

POSTUP

Oloupané, na plátky nakrájené brambory přidejte do hrnce a promíchejte. Ochuťte solí, kmínem, pepřem a zalijte vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Přiveďte polévku k varu a vyklepněte do ní dvě vajíčka. Jemně promíchejte. Ochuťte majoránkou a ještě klidně podle chuti přisolte. Na talíři posypejte nastrouhaným parmezánem.

MORA doporučuje: K vaření klasických receptů se báječně klasické plynové sporáky s tradicí.

Zkuste také další polévky inspirované kuchyní našich babiček:

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu