Ingredience
Postup
V každé rodině existuje trochu jiný recept na tu nejlepší. U nás doma se vždycky dělala česnečka s majoránkou, rozšlehaným vajíčkem a krutony z klasického kmínového chleba.
Oblíbená je také verze se sýrem, kousky anglické slaniny, která je podávána vřelá, s celým rozklepnutým vejcem. Tady však musíte dát pozor na zdravotní nezávadnost vajíčka.
A ta dnešní? V té je od každého něco.
POSTUP
Oloupané, na plátky nakrájené brambory přidejte do hrnce a promíchejte. Ochuťte solí, kmínem, pepřem a zalijte vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou. Přiveďte polévku k varu a vyklepněte do ní dvě vajíčka. Jemně promíchejte. Ochuťte majoránkou a ještě klidně podle chuti přisolte. Na talíři posypejte nastrouhaným parmezánem.
MORA doporučuje: K vaření klasických receptů se báječně klasické plynové sporáky s tradicí.
Zkuste také další polévky inspirované kuchyní našich babiček: