Ingredience
Postup
Troubu předehřejte na 150 ℃. Do mísy dejte bílky a ušlehejte tuhý sníh. Do bílkové hmoty postupně zašlehávejte cukr smíchaný se škrobem. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh je hotový, když je lesklý a po vytažení šlehací metly tvoří špičky.
Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru přibližně 20 cm. Naneste na něj bílkovou směs a pomocí lžíce ji po stranách vytahujte nahoru, aby vznikl hezký tvar. Teplotu v troubě stáhněte na 120 ℃ a korpus sušte 80 až 90 minut. Poté troubu vypněte. Korpus nevytahujte z trouby, nechte ho tam vychladnout.
Mezitím oloupejte hrušky a nakrájejte je na měsíčky. V pánvi nechte rozpustit máslo. Přidejte hrušky a opečte je. Pak vmíchejte cukr a hrušky nechte trochu zkaramelizovat. Nakonec vše poprašte skořicí. Smetanu ušlehejte dotuha. Mascarpone prošlehejte a postupně do něj zapracujte ušlehanou smetanu.
Nakonec přidejte hrušky.