Poke bowl
Už jste někdy ochutnali tento oblíbený hawajský pokrm? Tento recept je velmi oblíbený i u Kateřiny Neumannové, pro kterou jsme recept upravili na míru. V našem receptu najdete opečeného lososa (jak to má Kateřina ráda), spousty vydatné zeleniny, jasmínovou rýži a další zdravé a lahodné ingredience, které v hawajské verzi nesmí chybět. Zkusíte si tuhle krásnou barevnou misku zdravých chutí připravit s námi?
Ingredience
Postup
Na dvě misky Poke bowl si nejprve naložte na noc lososa do marinády. Marinádu si připravte jednoduše smícháním 60 ml sójové omáčky a 30 ml sezamového oleje. Lososa v marinádě dobře vykoupejte a nechte marinovat přes noc.
Následující den si uvařte jasmínovou rýži na 2 porce. Jasmínová rýže je pro Poke bowl ideální díky své mírně lepivé konzistenci. Uvařenou rýži dobře promíchejte se lžící rýžového octu a rýži rozdělte do dvou připravených velkých misek.
Marinovaného lososa si nakrájejte na kostky a rovnou pokládejte do misky s rýží. (My jsme si však připravili recept podle Kateřiny Neumannové, která miluje lososa opečeného na pánvi z obou stran. Pokud by se vám také zamlouvala více tato varianta, marinovaného lososa opečte na pánvi na vyšší stupeň 6 minut z jedné (strany strany z kůží) a 4 minuty z druhé strany. Pak pečeného lososa pokrájejte a vložte do misky s rýží.)
Do misky postupně dle fotografie přidávejte zbývající ingredience. Avokádo pokrájené na plátky, salátovou okurku a ředkvičky nakrájené na kolečka, nakrouhané červené zelí a mrkev. Zbývající plochu zabere skvělé edamamé. Do středu misky přidejte jarní cibulku a celou misku zasypte loupanými sezamovými semínky.