Ingredience
Postup
Nejprve si připravíte hráškové pyré. V kastrůlku si rozehřejte máslo a nechte na něm lehce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte hrášek, vodu a nechte chvíli podusit, dokud nebude hrášek měkký. Poté co je hrášek hotov, přidejte smetanu, sůl, pepř a nechte přikryté zhruba 5 minut povařit. Nakonec vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré.
Pstruha si omyjte a důkladně osušte. Po bocích jej několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Do pstruha vložte plátek másla bylinky a plátek citronu.
Na plotně si rozpalte velkou pánev se silným dnem. Rozpusťte na ní dva plátky másla a orestujte pstruha z každé strany. Restujte zhruba 2 minuty.
Nakonec pstruha dejte do zapékací mísy, položte na něj plátky másla a plátky citronu.
Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut.
Po upečení podávejte s čerstvými bylinkami, plátky citronu a hráškovým pyré.