Ingredience
Postup
POSTUP:
Ve větší míse si smíchejte všechny sypké suroviny a poté k nim přidejte změklé máslo a vajíčko. Rukama důkladně těsto propracujte a vytvořte z něj bochánek, který zabalte do potravinářské fólie a dejte minimálně na 12 hodin odležet do lednice. Kdyby se těsto drolilo, přideje lžíci vody.
Po odležení si před tvořením cukroví vyndejte těsto 2 hodiny předem. Jakmile má těsto pokojovou teplotu, rukama ho lehce propracujte a poté za pomocí mlýnku a nástavce na tvorbu cukroví tvořte cukroví o délce zhruba 4 cm. Takto hotové cukroví dejte na plech s pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte 10 minut.
Po upečení nechte cukroví vychladnout. Jakmile jsou studené, rozdělte si na dvě hromádky o stejném počtu kusů.
Jednu část cukroví pomažte marmeládou a přiložte na ní druhou část. Slepené cukroví namočte jedním koncem do rozpuštěné čokolády a pokládejte je na pečící papír. Hotové cukrový vložte na chladné místo a nechte alespoň jeden den odležet.
Skladujte v chladnu.