Ingredience
Postup
Ovesné vločky si předem namočte alespoň na půl hodiny. Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli.
V hrnci rozehřejte máslo a cibuli na něm do měkka restujte. Přidejte cukr a míchejte, dokud cukr nezačne karamelizovat. Tento cibulový základ zasypejte moukou a míchejte, dokud nebude mít cibulová jíška zlatou barvu. Pozor, nesmí zhnědnout! Taková zásmažka by měla hořkou chuť.
Za stálého míchání vlijte do hrnce vodu nebo vývar. Přidejte pokrájená rajčata. V našem receptu na rajskou polévku můžete konzervovaná rajčata nahradit rajským protlakem.
Slijte vodu z vloček a jemně je vymačkejte. Vločky přidejte do polévky, osolte a vařte 20 minut. Poté můžeme polévku promixovat ponorným mixérem. Pokud máte rádi rajčatovou polívku hutnější, můžete přidat nudle nebo rýži.
Na závěr přidejte bazalku. Na talíři posypejte strouhaným sýrem.