Množství:
2 porce
Příprava:
45 minut
Náročnost:
snadné
Ingredience
Postup
Nejprve oloupejte salátovou okurku a nastrouhejte ji nahrubo. Poté ji vložte do cedníku, lehce osolte a nechte asi 10 minut odležet, aby pustila přebytečnou vodu. Následně okurku dobře vymačkejte, aby byla co nejsušší.
V míse smíchejte řecký jogurt, vymačkanou okurku, prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a oregano nebo kopr. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
Tzatziki dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte ještě trochu česneku nebo citronové šťávy. Hotové tzatziki přikryjte a nechte v lednici alespoň 30 minut odležet, aby se chutě propojily. Tzatziki pokapejte trochou olivového oleje a ozdobte plátkem citronu nebo lístkem bylinky.
TIPY A RADY: oregano můžete nahradit čerstvými bylinkami, jako je kopr nebo máta, pro originálnější chuť. Tzatziki je možné podávat k masu nebo jen tak se zeleninou či pita chlebem.
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.