Štědrovečerní rybí polévka

222 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

V hrnci si rozpusťte máslo a poté k němu přidejte olivový olej. Na rozpáleném tuku orestujte zhruba 5 minutek na kostky nakrájenou mrkev. Poté přidejte cibuli a restujte zhruba 3 minutky.  

K hotové zelenině nalijte bílé víno a nechte jej svařit, aby se vypařil veškerý alkohol. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, přilijte zeleninový vývar, rajčatovou pastu a vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.  

Zaklopte pokličkou a vařte do změknutí zeleniny.  

Jakmile je zelenina hotová, přidejte do polévky kůže zbaveného lososa nakrájeného na větší kostky. Zakápněte šťávou z citronu, promíchejte a podle potřeby dochuťte solí nebo citronem.  

Před servírováním si na pánvi rozpusťte máslo a dozlatova na něm opečte na menší kostky nakrájenou housku.  

Při servírování přidejte k polévce pár krutonů.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu