Ingredience
Postup
V hrnci si rozpusťte máslo a poté k němu přidejte olivový olej. Na rozpáleném tuku orestujte zhruba 5 minutek na kostky nakrájenou mrkev. Poté přidejte cibuli a restujte zhruba 3 minutky.
K hotové zelenině nalijte bílé víno a nechte jej svařit, aby se vypařil veškerý alkohol. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, přilijte zeleninový vývar, rajčatovou pastu a vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Zaklopte pokličkou a vařte do změknutí zeleniny.
Jakmile je zelenina hotová, přidejte do polévky kůže zbaveného lososa nakrájeného na větší kostky. Zakápněte šťávou z citronu, promíchejte a podle potřeby dochuťte solí nebo citronem.
Před servírováním si na pánvi rozpusťte máslo a dozlatova na něm opečte na menší kostky nakrájenou housku.
Při servírování přidejte k polévce pár krutonů.