Ingredience
Postup
Maso nakrájejte na větší kousky a opečte je z každé strany ve velkém hrnci. Maso se tak zatáhne. Nedávejte do hrnce všechno maso naráz, jinak začne pouštět šťávu a bude se zbytečně dusit.
Jakmile máte všechno maso důkladně zatáhnuté, vyndejte ho a do hrnce dejte olej a dozlatova na něm osmahněte nadrobno nakrájené cibule. Jakmile je cibule hotová, přidejte zpět osmahnuté maso a poprašte mletou sladkou paprikou. Důkladně promíchejte a pak hned zalijte horkou vodou. Paprika se vám nesmí začít připalovat, jinak zhořkne.
Poté přidejte do hrnce sůl, kmín, bobkový list a vše duste 45 minut.
Mezitím si propláchněte kysané zelí (zkuste i výborné domácí kysané zelí) a nechte jej odkapat. Na konci doby vaření přidejte všechno zelí a ještě 15 minut duste.
Jakmile je vše uvařené, přidejte najemno rozmixované fazole, které guláš krásně zahustí, a zakysanou smetanu. Guláš nechte ještě chvíli povařit, případně jej dochuťte solí a ještě horký servírujte s knedlíkem nebo chlebem.
DOPORUČUJEME:
Tradiční segedínský guláš nejlépe uvaříte na tradičním plynovém sporáku MORA.