Segedínský guláš

1008 hlasů
Tisknout Tisknout

Ingredience

Postup

Maso nakrájejte na větší kousky a opečte je z každé strany ve velkém hrnci. Maso se tak zatáhne. Nedávejte do hrnce všechno maso naráz, jinak začne pouštět šťávu a bude se zbytečně dusit.

Jakmile máte všechno maso důkladně zatáhnuté, vyndejte ho a do hrnce dejte olej a dozlatova na něm osmahněte nadrobno nakrájené cibule. Jakmile je cibule hotová, přidejte zpět osmahnuté maso a poprašte mletou sladkou paprikou. Důkladně promíchejte a pak hned zalijte horkou vodou. Paprika se vám nesmí začít připalovat, jinak zhořkne.

Poté přidejte do hrnce sůl, kmín, bobkový list a vše duste 45 minut. 

Mezitím si propláchněte kysané zelí (zkuste i výborné domácí kysané zelí) a nechte jej odkapat. Na konci doby vaření přidejte všechno zelí a ještě 15 minut duste.

Jakmile je vše uvařené, přidejte najemno rozmixované fazole, které guláš krásně zahustí, a zakysanou smetanu. Guláš nechte ještě chvíli povařit, případně jej dochuťte solí a ještě horký servírujte s knedlíkem nebo chlebem.


DOPORUČUJEME:

Tradiční segedínský guláš nejlépe uvaříte na tradičním plynovém sporáku MORA.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu