Skořicoví motýlci z listového těsta

Pusťte si jaro domů. Upečte si dnes s námi skořicové motýlky z listového těsta. Neodolatelně voní skořicí a vanilkou.

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Skořicoví motýlci z listového těsta - recept
Množství
Množství:
5 velkých motýlků
Příprava
Příprava:
50 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
náročné

Ingredience

Na tukovou část těsta

Na vodovou část těsta

Na náplň

Postup

Nejprve si vytvořte tukovou část listového těsta. Změklé máslo jednoduše zpracujete dohromady s moukou. Výsledné tukové těsto dejte vychladit na hodinku do lednice.

Vodovou část vytvořte tak, že smícháte a zpracujete do hladka mouku, olej, ocet, rum, žloutky, teplou vodu a špetku soli. I tuto část těsta dejte na hodinku do lednice.

Nyní přišel čas rozválet obě vychlazené části těsta. Tukovou část i vodovou část rozválejte samostatně na obdélník. Tukovou část je dobré vložit mezi dva archy pečicího papíru pro jednodušší rozválení. Obě části položte na sebe a společně rozválejte v jedno listové těsto. Po rozválení těsto přeložte a znovu rozválejte. Listové těsto přeložte a rozválejte alespoň třikrát. Složené těsto dejte na noc do lednice. 

Skořicoví šneci - recept - příprava - rozválené těsto

Odpočinuté těsto vyndejte z lednice a rozválejte na obdélník. Potřete ho rozpuštěným máslem. 

Třtinový cukr smíchejte se skořicí a celou plochu listového těsta jím rovnoměrně zasypte.

Skořicoví šneci - recept - příprava - posypané těsto skořicí a cukrem

Z jedné strany zarolujte těsto až do dvou třetin plochy rozloženého těsta a z protější strany zarolujte těsto proti. Vznikne vám polovina motýlka. Krájejte tak široké kusy, jak vysoké chcete motýlky. My jsme je krájeli cca 1,5 cm široké.  Po dvou křidélkách spojujte k sobě rozkvedlaným vajíčkem. 

Skořicoví šneci - recept - příprava - zarolované těsto pro přípravu motýlků

Nebojte se motýlky z listového těsta péct na 200 stupňů do zezlátnutí. Po vychladnutí motýlky zasypte vanilkovým cukrem. Dobrou chuť! 

Skořicoví šneci - recept - příprava - v troubě
TIPY A RADY: listové těsto je potřeba udržovat studené. Doporučujeme ve fázi rozválení a složení, které se alespoň dvakrát opakuje , uložit těsto vždy na nějakou dobu do lednice. Pokud by se vám nechtělo vytvářet listové těsto doma, můžete použít listové těsto z obchodu. Motýlci se tak stanou velmi rychle upečenou svačinkou.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu