Ingredience
Na tukovou část těsta
Na vodovou část těsta
Na náplň
Postup
Nejprve si vytvořte tukovou část listového těsta. Změklé máslo jednoduše zpracujete dohromady s moukou. Výsledné tukové těsto dejte vychladit na hodinku do lednice.
Vodovou část vytvořte tak, že smícháte a zpracujete do hladka mouku, olej, ocet, rum, žloutky, teplou vodu a špetku soli. I tuto část těsta dejte na hodinku do lednice.
Nyní přišel čas rozválet obě vychlazené části těsta. Tukovou část i vodovou část rozválejte samostatně na obdélník. Tukovou část je dobré vložit mezi dva archy pečicího papíru pro jednodušší rozválení. Obě části položte na sebe a společně rozválejte v jedno listové těsto. Po rozválení těsto přeložte a znovu rozválejte. Listové těsto přeložte a rozválejte alespoň třikrát. Složené těsto dejte na noc do lednice.

Odpočinuté těsto vyndejte z lednice a rozválejte na obdélník. Potřete ho rozpuštěným máslem.
Třtinový cukr smíchejte se skořicí a celou plochu listového těsta jím rovnoměrně zasypte.

Z jedné strany zarolujte těsto až do dvou třetin plochy rozloženého těsta a z protější strany zarolujte těsto proti. Vznikne vám polovina motýlka. Krájejte tak široké kusy, jak vysoké chcete motýlky. My jsme je krájeli cca 1,5 cm široké. Po dvou křidélkách spojujte k sobě rozkvedlaným vajíčkem.

Nebojte se motýlky z listového těsta péct na 200 stupňů do zezlátnutí. Po vychladnutí motýlky zasypte vanilkovým cukrem. Dobrou chuť!
